Učenje letenja z radijsko vodenimi letali

7

Si želite vstopiti v svet letalstva? Imate že od nekdaj željo voditi radijsko vodene modele letal?

V RC modelarski letalski šoli Vam ponujamo individualne in skupinske tečaje letenja radijsko vodenih modelov, kjer se boste naučili  osnov letenja, aerodinamike, spoznali osnovno opremo, ki je potrebna  za vodenje letal, se naučili vse o  začetniških letalih,  naprednih letalih, pravilih obnašanja na letališčih oz. vzletiščih, seznanili vas bomo o vseh možnih modelarskih trgovinah, vas naučili kako nakupovati iz tujine… in še in še.

Tečaje bomo organizirali enkrat mesečno oz. po individualnem dogovoru.  Če bi se želeli naučiti leteti z RV modeli nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca  in dogovorili se bomo za ustrezen termin srečanja.

Vsem začetnikom toplo priporočamo, da se pred svojim vstopom v svet letalstva posvetujejo s strokovnjaki na tem področju. Tak način vstopa v svet modelarstva bo bistveno cenejši kot letenje  na lastno pest, saj vas vaše neznanje vodi v prekomerne poškodbe letal in opreme.

 

Postopek šolanja:

– Osnove letenja

– Aerodinamika

– Pravila letenja na območjih letališč

– Spoznavanje RV tehnike

– Letenje pod nadzorom inštruktorja

 

Letenje pod nadzorom poteka tako, da pilot inštruktor zada različne naloge vodenja letala modelarju začetniku. Začetnik s treningom osvaja znanje in tehnike letenja, ki so potrebne za prvi samostojni let. “Laširanje” oziroma prvi samostojni let se opravi takrat kadar inštruktor smatra, da je učenec pripravljen na prvi samostojni let. “Laširanje” je od kandidata do kandidata različno. Nekateri osvojijo tehnike pilotiranja zelo kmalu nekateri potrebujejo dodatne treninge.

Ko modelar začetnik osvoji prvo stopnjo upravljanja z RV modeli se proces nadaljuje. Učencu se predstavijo zahtevnejši modeli in podobno kot na začetku se modelarja začetnika uvede v zahtevnejše pilotiranje letal. Učenec tako pridobiva nova in nova znanja ter izkušnje na področju RV letalstva.

Reference inštruktorjev v modelarski šoli so ULN ter GPL licence, dolgoletne izkušnje na področju letenja z akrobatskimi RV modeli, delovanje na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani ter izkušnje iz področja radiomaterstva.

Za dodatne informacije smo vam na voljo preko kontaktnega obrazca.

 

    Ime (obvezno)

    Vaš eMail (obvezno)

    Zadeva

    Sporočilo