Hobbyking – kako kupovati v Hobbykingu brez kreditnih kartic ?

Jan 17th, 2013 | By | Category: Uporabni nasveti

hobby_king

Kratka predstavitev najboj aktualne modelarske trgovine na internetu, to je Kitajska trgovina HobbyKing.

HobbyKing je Kitajska modelarska trgovina s sedežem v Hong Kong-u. Je cenovno zelo ugodna, v njej pa se prodajajo modelarski izdelki kitajske izdelave.

Nekateri izdelki so kvalitetni, drugi manj, vredno si je prebrati komentarje kupcev pri vsakem izdelku. Naše izkušnje kažejo na dokaj kvalitetno robo, splača se kupovati npr. konektorje, razne povezovalne kable, sprejemnike, oddajnike, lipo baterije, tudi motorje, glow motorje, elektro motorje, elise, razne modelarske pripomočke kot so štarterji, itd. Mogoče malo manj se splača kupovati njihove modele letal, ker niso prav trdne in kvalitetne gradnje, so pa ta letala lahko tuzi zelo velika, tako da stroški poštnine nanesejo, tako da se vse skupaj približa ceni bolših letal, ki jih lahko kupite pri nas.

HobbyKing ima svoje skladišče v Nemčiji z namenom oskrbovanja evropskih trgov. Pri vsakem izdelku je zapisano v katerem skladišču se izdelek nahaja, prav tako vidite ali je izdelek na zalogi ali ne, če ni na zalogi je označen kot “back order” kar pomeni, da boste čakali tudi mesec dni, lahko tudi več, predno bo izdelek odposlan. Če izberete več izdelkov in je samo en označen kot “back order” boste čakali na celotno pošiljko, toliko časa, dokler “back order” izdelek ne bo na voljo. Prav tako svetujemo, da  kupujete izdelke iz enega skladišča hkrati, drugače se dobava zopet zavleče.  V kolikor roba ni iz EU skladišča, lahko pričakujete plačilo carine. Pri nakupu lahko označite kakšen račun vam naj izdajo, lahko je samo 30% vrednosti, vendar to naših carinikov ne pretenta, saj boste morali predložiti izpisek paypal ali kreditne kartice, kjer se točno vidi koliko ste plačali.

Kako kupovati v HobbyKing-u, če nimate kreditne kartice  ?

Zadeva je preprosta. Odprete svoj račun PAYPAL na katerega si lahko prenesete sredstva preko nove storitve PAYPAL TO UP – https://www.paypal-topup.si z bančnim nakazilom. Nato pri plačilu na HobbyKing-u izberete PAYPAL in plačate.

Obstajajo pa še druge možnosti!

Lahko si uredite si predplačniško kartico mastercard. Svetujemo angleško banko Neteller.com, kjer si brazplačno odprete svoj račun. Kot osnovni uporabnik lahko uporabljate virtualno kartico, ki vam generira številke, pri vsakem nakupu posebej, zgleda takole:

 

neteller

Kliknite na sliko, da se slika poveča!

Ko si ustvarite Neteller račun, je le tega potrebno verificirati z osebnim dokumentom, potnim listom ali vizniškim dovoljenjem. Najlažje je dokument prednjo in zadnjo stran, slikati s telefonom in poslati npr. na gmail, nato te slike pripeti v verifikacijsem obrazcu znotraj Neteller-ja.

Več o Netellerju lahko preberete tudi tukaj.

Neteller kartico si napolnite lahko na več načinov. Z bančnim nakazilom ali preko PaySafe kartice. Z bančnim nakazilom ne plačate 0 provizije, razen provizije svoje banke, pri nakazilu z PaySafe vrednostnico pa plačate 7,5% provizije, torej nakažete 100 EUR in prejmete 92,5 EUR na Neteller račun.

Paysafe vrednostnico lahko kupite npr. na petrolih, 3dva trafikah, z mobilnim telefonom preko sistema moneta, skratka več možnosti imate za nakup, seznam prodajnih mest najdete tukaj. Več o uporabnosti paysafe si lahko preberete tukaj.

Banka koper ponuja posebno predplačniško Visa Kartico (Moja Activa VISA Electron), ki stane 10€, na njo lahko polagate denar goto­vin­sko na ban­čnem okencu banke Koper ali UPN na depo­zi­tni enoti bankomata banke Koper. Za pridobitev te kartic potrebujete osebni dokument, ni pogoj bančni račun pri banki Koper, več informacj tukaj.

So tudi možnosti pridobitve debetne  Visa Electron kartice pri naslednjih slovenskih bankah: Abanka, SKB Banka, Banka Koper

Visa electron deluje tako, da z njo porabite lahko toliko kolikor imate na osebnem bančnem računu, znesek plačan s to kartico se vam odšteje takoj z vašega osebnega računa.

V kolikor nimate prihodkov na osebnem računu, nimate računa pri eni izmed teh bank, je bolša rešitev Predplačniška kartica Banke Koper, ki jo dobite za 10€ ali neteller račun in neteller virtualna debetna kartica.

 

 

Tags: , , , ,

Leave a Comment